search

VW Karmann Ghia kachelpot standaard links 043255107H

VW nr 043 255 107 H

vw karmann ghia

Toepasbaar op:
Type 1 motor 1.1963 en later (behalve 30 pk en AJ injectie)

uber

 

Betalingen via een veilige site met een SSL verbinding

 

Word snel verstuurd, vaak nog dezelfde dag !

 

Terug sturen in overleg, behalve op elektrische delen

Toepasbaar op:

karmann ghia
Type 1 motor 1.1963 en later (behalve 30 pk en AJ injectie)

Luchtgekoelde motoren kunnen de warmte die bedoeld is voor de kachel niet uit koelwater halen, daarom worden er warmtewisselaars gebruikt (in de volksmond kachelpotten genoemd). De lucht waarmee de motor wordt gekoeld, wordt door een ander deel van de kachelpotten geleid. De warmte van de uitlaatgassen wordt gebruikt om de lucht te verwarmen die in het interieur wordt geblazen. De temperatuur wordt geregeld door de uitstroom, dit gebeurt door een klep open of dicht te zetten.

Een versleten of lekkende kachel pot moet direct worden vervangen, het is niet alleen wettelijk verboden vanwege het niet meer gasdicht zijn van het uitlaatsysteem, maar ook gevaarlijk voor de inzittenden, de kans dat de uitlaatgassen de auto binnenkomen is bij een lekke kachelpot erg groot.

Indien de lekkage zich bevindt op de verbinding tussen uitlaat en kachelpot, dan kan bij een type 1 of type 3 motor een reparatiebuisje nog uitweg bieden, maar als de lekkage zich op een ander plaats bevindt (of lekkage bij een ander type motor) is vervanging de enige juiste manier.

Alle kachelpotten worden zonder montagemateriaal en/of pakkingen geleverd, bestel deze er extra bij.

Indien je geen verwarming nodig hebt dan kunnen de type 1 en type 3 motoren ook worden voorzien van kachelpotvervangers (zie tabblad aanverwanten), hiermee vervalt de complete kachelpot (en dus ook het complete verwarmingssysteem).

Bij de kachelpotten voor de type 1 motoren staan naast de standaard kachelpotten in grijze of zwarte transportlak voor enkele bouwjaren verchroomde en high performance kachelpotten vermeld, klik op het bestelnummer voor meer informatie hierover. Zwarte of grijze transportlak is bedoeld om in de magazijnen niet te gaan roesten. Wil je de kachelpot in de lak houden, dan zal je hem regelmatig moeten behandelen met hittebestendige lak, direct na het starten zal deze grotendeels loslaten. De kachelpotten 1080 en 1081 zijn hierop een uitzondering, deze hebben een hoogwaardigere afwerklaag, maar die zal door de hitteontwikkeling bij de aansluitflenzen ook loslaten.

1080 - 043 255 107 H
Nieuw product
chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.