search

Volkswagen Karmann Ghia Verlaagde vooras -1965

Art nr 1398

vw karmann ghia

Toepasbaar op:
Karmann Ghia 1960 (2 921 552) t/m 7.1965 LHD

igasa axle

 

Betalingen via een veilige site met een SSL verbinding

 

Word snel verstuurd, vaak nog dezelfde dag !

 

Terug sturen in overleg, behalve op elektrische delen

Toepasbaar op:
vw karmann ghia
Karmann Ghia 1960 (2 921 552) t/m 7.1965 LHD

Als je je Volkswagen wilt gaan verlagen en je vooras toch al aan vervanging toe is, dan is het slim om voor deze regelbare vooras te kiezen. Dit is een nieuwe vooras, waarbij de inwendige vaste torsiestaafklem is vervangen door een regelbaar exemplaar. Geen tussengelaste verlagingsblokken, maar de betere manier, met rasterplaatjes.

Met gebruik van rasterplaatjes houdt de as zijn normale sterkte (wat niet het geval is met tussen gelaste regelblokjes). De maximaal haalbare verlaging is zo rond de 80 mm. Al raden we niet verder te gaan dan 60 mm, bij een verdere verlaging komt de draagarm onder een zeer ongunstige hoek te staan ten opzichte van de vooras, wat onder andere de wegligging er niet beter op maakt. Als je verder wilt verlagen dan 60 mm, met meer comfort en een verbeterde wegligging, combineer dan verlaagde spindels met een verlaagde vooras.

Even voor de goede orde, bij het monteren van een verlaagde vooras ben je ook op de hoogste stand niet gelijk aan de standaard hoogte. Wil je tussentijds de auto iets naar boven brengen, dan is dit geen enkel probleem; haal de schokbrekers aan één zijde los, maak de borgmoeren los van het verlagingssysteem en breng de auto naar boven. Draai nu de borgmoeren en de schokbrekers weer vast en je hoogte is aangepast.

Met alleen een verlaagde vooras ben je er nog niet, er zullen nog wat meer zaken moeten worden aangepast: Voor auto’s na 8/1965 zal bij diep inveren kan de maximale kantelhoek van de fuseekogel worden bereikt. Om dit tegen te gaan, zal je verlaagde fuseekogels moeten gaan gebruiken (die kunnen een stuk verder kantelen). Bij het verlagen aan de voorzijde komt het chassis een paar graden naar beneden en wordt hiermee de casterhoek kleiner. Hoe kleiner deze hoek gaat worden, des te wispelturiger het stuurgedrag zal zijn. Dit kun je weer compenseren door het monteren van 1 of meerdere castershims tussen de onderste voorasbevestiging, dit compenseren is ook voor de auto’s t/m 7/1965 van toepassing. In dat geval passen je standaard voorasbouten niet meer en moet je die vervangen door verlengde exemplaren.

Ook de schokbrekers zullen niet meer voldoen qua lengte. Als de auto eenmaal terug op zijn wielen staat, meet je de ruimte die nodig is voor de schokbreker en kies je de schokbreker die het beste is voor jouw situatie. Bij iedere schokbreker in het Paruzzi assortiment staat de maat vermeld (zowel ingeveerd als uitgetrokken). Wil je extreem diep gaan verlagen, kijk dan eens bij de versmalde voorassen (zie tabblad "aanverwanten"), hiermee kun je verlagen tot de vooras op het wegdek ligt.

De voorassen worden geleverd met gemonteerde naaldlagers en het “Puma” stijl verlagingssysteem, verder zal je alles moeten overzetten of vervangen zoals hierboven staat vermeld. Denk ook even aan je stabilisatorstang, deze ook dient te worden vervangen door een verlaagde versie (zie tabblad "aanverwanten").

Beide voorassen zijn alleen geschikt voor wagens met linkse besturing (LHD).

Opmerking : De vooras vanaf 1960 t/m 7/1965 kan ook worden gebruikt voor wagens t/m 1960, als je de steun voor fr stuurdemper verwijdert (t/m 1960 werden deze nog niet gemonteerd) en de paspennen voor het stuurhuis verwijdert, kun je hem zonder problemen monteren.

1398
Nieuw product

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.